Vrei sa iti faci o firma? Ce criterii vei urma in alegerea profesionistului? Raspunsul la aceasta intrebare, iti va lamuri unde se duce atentia ta si cum va arata firma ta ulterior. Exista o vorba, cum ca inainte sa tratezi, previi. Din pacate, pe piata infiintarilor de firme s-au infiltrat zeci de neprofesionisti, putini stiu ca acestia lucreaza la limita legalitatii.

Ca sa fiu mai clara, o firma se face conform legii de catre cei care au voie sa practice activitati juridice. Adica avocati, consilieri juridici. Nu contabilii, nu traducatorii, nu alte categorii. Treaba acelora este sa isi exercite propria meserie, asa cum nu toti putem fi doctori, nici asa nu toti pot fi juristi. In alta ordine de idei, ai grija cu cine te aduni, ca sa iti spun ce roade vei culege. Orice ai intreprinde, cauta sa vezi daca persoana la care apelezi este in masura, profesional, sa execute acea lucrare.

Un profesionist care a devenit bun prin munca depusa in timp si propria investitie in meseria lui, nu va lucra ieftin. Ieftin nu inseamna bun. Ieftin este folosit de categorii profesionale care se ocupa cu scaderea preturilor, sub limita bunului simt, mai ales pt ca ei nu au cautare.

Un bun profesionist are o baza de date de clienti, are un pret corect, corelat cu costurile lui reale, el nu va lucra „ieftin”, a nu se intelege scump, ci la preturi decente, in niciun caz pe doi lei. Cine lucreaza pe „doi lei” este lipsit de respect fata de „colegii” de breasla, iar eu una nu as apela la asa ceva.