Modificarea firmelor fara modificarea actului constitutiv – ce trebuie sa stii

Daca detii o companie, probabil ca la un moment dat vei dori sa faci unele schimbari, cum ar fi schimbarea obiectului de activitate, adaugarea sau eliminarea unui administrator, schimbarea adresei sediului social sau cresterea/decresterea capitalului social.

Cu toate acestea, multe dintre aceste modificari nu necesita modificarea actului constitutiv al firmei.

De fapt, poti face aceste schimbari prin simpla depunere a unor documente la Oficiul Registrului Comertului.

Aceasta procedura se numeste „modificare firma fara modificare act constitutiv”.

Iata cateva dintre modificarile pe care le poti face astfel:

  1. Modificarea obiectului de activitate: Daca doresti sa adaugi sau sa elimini o activitate din obiectul tau de activitate, trebuie sa depui o cerere la Registrul Comertului. In aceasta cerere trebuie sa precizezi noua activitate pe care doresti sa o adaugi sau sa o elimini. Este important sa stii ca modificarea obiectului de activitate poate necesita si alte documente sau avize, in functie de tipul de activitate.
  2. Modificarea adresei sediului social: Daca doresti sa muti sediul social al companiei tale, trebuie sa depui o cerere la Registrul Comertului. In cererea ta trebuie sa mentionezi noua adresa si sa adaugi o declaratie de acord de la noul proprietar al sediului social, daca este cazul.
  3. Modificarea administratorilor: Daca doresti sa adaugi sau sa elimini un administrator, trebuie sa depui o cerere la Registrul Comertului. In aceasta cerere trebuie sa mentionezi numele noului administrator sau numele celui care va fi eliminat, precum si o copie a actului de identitate.
  4. Cresterea/decresterea capitalului social: Daca doresti sa cresti sau sa reduci capitalul social al companiei tale, trebuie sa depui o cerere la Registrul Comertului. In aceasta cerere trebuie sa mentionezi noul capital social si sa prezinti documentele justificative.

Acestea sunt doar cateva dintre modificarile pe care le poti face fara a modifica actul constitutiv al firmei tale.

Este important sa stii ca aceste modificari trebuie facute in conformitate cu prevederile legale in vigoare si ca trebuie sa depui toate documentele necesare la Registrul Comertului.

De aceea, recomandam sa te adresezi specialistilor de la FirmaUrgent.ro pentru a te asigura ca toate formalitatile sunt indeplinite corect si in timp util.